Recenzie ” Dincolo de furtună” de Corina Ozon

Odată cu fiecare apariție editorială scriitoarea Corina Ozon ridică ștacheta, reușind întotdeauna să ne surprindă într-un mod plăcut prin intermediul unei oneste implicări. Iat-o deci pe savuroasa autoare a seriei ” Amanții”, reușind, într-un mod admirabil, să schimbe registrul literar printr-o creație de mare angajament care, fără a fi sofisticată sau pompoasă, dăruie cititorilor o poveste emoționantă, cu personaje mai vii ca niciodată, care trăiesc intens dansul cununei de clipe răsfirat ademenitor peste acest minunat spectacol numit viață.

Așa cum recunoaște însăși autoarea, subiectul romanului ” Dincolo de furtună” a plecat de la un caz real care, bineînțeles, a fost împănat cu stilul scriitoricesc al autoarei de succes. Indubitabila pricepere a Corinei Ozon de a stârni stări de sinceră empatie între personaje și cititori și, implicit, între povestea în sine și fereastra simțirii unor oameni simpli care, adeseori, se regăsesc cu brio în trăirile acestora.

Aidoma unui veritabil globetrotter scriitoarea ne poartă prin spații și perioade diferite, când în Canada prezentului, când în România postbelică, când în California anilor 50, pentru ca mai apoi să ne invite pe idilicele plaiuri pariziene.

Deși autoarea încearcă o idealizare a misterioasei legături dintre pictorul Dinu Glad și Rosana, din păcate frântă în mod subit, totuși adevărata poveste, care pe mine m-a emoționat până la lacrimi, este cea dintre Dinu și Alida, cea care o să îi devină soție credincioasă. Este drept că misterul tabloului ascuns în spatele altui tablou o face pe Rosana să pară o altfel de Julieta, la fel cum povestea de dragoste dintre Iasmine și Paco, începută furtunos și ușor cam neconvențional, are un farmec aparte.

De fapt tot acest șarm rezidă în mod evident din măiestria Corinei Ozon de a găsi amestecul optim de iubire, romantism și postmodernism pe care, presărândul peste umerii realității cotidiene, plămădește un veritabil medicament necesar sufletelor pure care încă mai cred în seraficul iubirii pure.

” Dincolo de furtună” este o carte care te corupe numaidecât, reușind să mângâie rănile lăuntrice cu o altfel de luminozitate care ațâță și liniștește în egală măsură.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s